Gode råd: Sådan optager du sikkert lån på nettet 

At færdes på nettet kan være en større jungle at finde rundt i, og særligt når det angår lån, er det nemt at fare i vildrede. Mulighederne er uendelige, og ofte er det svært at skelne mellem det gode og dårlige lånetilbud på nettet. Vi har derfor samlet en række gode råd til hvordan du sikkert kan optage et lån online. 

Foretager man et lån online, medfølger der en række større risici end hvis man går i banken. Det skyldes, at ens personfølsomme data bliver særligt udsat, da man sjældent ved hvem der sidder som modtager på den anden side af skærmen. Hacking er blevet mere og mere udbredt, og dagligt bliver flere private forbrugere ofre for et svindelnummer. 

Benyt lånetjenester 

Mange låneudbydere frister med billige lånetilbud i form af lav rente og hurtig udbetaling. Et tilbud der ved første øjekast kan fremgå fristende, men som oftest også dækker over en lang række øvrige gebyrer og omkostninger. Ønsker du at optage et kviklån, kan en fordel være at gøre brug af diverse lånetjenester. 

Lånetjenester udbyder en service ved at sammenligne forskellige lånetilbud med hinanden, hvilket gør det nemt og overskueligt for dig som forbruger, at danne et overblik. En fordel kan være at sammenligne den opgive ÅOP mellem de forskellige låneudbydere. ÅOP angiver de årlige omkostninger i procent, og giver således et retmæssigt billede af det fulde beløb som skal tilbagebetales. 

Vælg din låneudbyder med omhu 

Dagligt udsættes flere tusinde af danskerne for IT-kriminalitet, hvor kortoplysninger og øvrige personfølsomme data misbruges. Alene i 2020 var det hele 5% af Danmarks befolkning i alderen 16-24 år som blev ofre for computer-assisterede forbrydelser. Det skyldes, at vores data bliver lettilgængelige når vi færdes online. 

Grundet dette stigende antal af forbrydelser med et økonomisk sigte, er det væsentligt at vælge en låneudbyder med en sikker hjemmeside. Det vil sige en hjemmeside som har et SSL-certifikat der derved indikerer at der er tale om en krypteret forbindelse, hvor alt udledt data bliver beskyttet. Hvis en låneudbyder har en adresselinje med en mindre hængelås i venstre side, er dette ensbetydende med, at der er tale om en sikker forbindelse. 

Betal altid med kort 

Optager man et lån online, tilbydes der i langt de fleste tilfælde, at du enten kan vælge at betale med kort eller foretage en direkte kontooverførsel. I sådanne tilfælde, skaber du den største sikkerhed for dig selv ved at gøre brug af dit kort. Hermed er du omfattet af indsigelsesordningen, og kan således få tilbageført dine penge, hvis låneudbyderen ikke udbetaler det aftalte beløb. 

Dette er en måde hvorpå man kan stille sig selv bedst og derved undgå at blive snydt. Flere hjemmesider kan være fup, og der er derfor altid godt at tage sine forbehold.